Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια το καλοκαίρι;

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια το καλοκαίρι;

Τα σεντόνια έρχονται σε στενή επαφή με το ανθρώπινο σώμα για πολλές ώρες και σε καθημερινή βάση. Επομένως, είναι απαραίτητο να αλλάζονται με μεγάλη συχνότητα – ακόμα κι αν θεωρείς πως δεν χρειάζεται.

Μια δημοσκόπηση από το Αμερικανικό Ίδρυμα Ύπνου δείχνει ότι το 91% των ανθρώπων αλλάζει τα σεντόνια τους κάθε δεύτερη εβδομάδα. Αν και αυτός είναι ένας κοινός εμπειρικός κανόνας, πολλοί ειδικοί έχουν διαφορετική άποψη, συνιστώντας να πλένουμε τα σεντόνια μας 1 φορά την εβδομάδα. Η αιτία είναι η συσσώρευση χιλιάδων νεκρών κυττάρων του δέρματος, ακάρεων σκόνης και σωματιδίων ιδρώτα που με γυμνό μάτι δεν μπορείς να διακρίνεις, αλλά υπάρχουν εκεί και μπορούν να απειλήσουν την υγεία σου.

Στο καλοκαίρι, η υπερβολική ζέστη προκαλεί περισσότερες και συχνότερες νυχτερινές εφιδρώσεις, μπορεί να σε πείσουν ότι πρέπει να αυξήσεις τη συχνότητα πλυσίματος των σεντονιών. Ωστόσο, η υπερβολή δεν κάνει καλό. Γενικά και ειδικότερα, μια φορά την εβδομάδα αρκεί κι ας είναι καλοκαίρι. Αρκεί να φροντίζεις και τη δική σου υγιεινή. Δηλαδή, να κάθεσαι στο κρεβάτι σου καθαρός, έχοντας κάνει πρώτα ένα μπάνιο. Επιπλέον, τα ρούχα και οι πιτζάμες σου πρέπει να είναι εξίσου καθαρά και να πλένονται συχνότερα τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.

Μια σημαντική συμβουλή είναι να φροντίσεις να αφήνεις τα σεντόνια σου να στεγνώνουν καλά. Αν είναι ακόμα ελαφρώς υγρά, μπορεί να επιτρέψουν την ανάπτυξη μούχλας και να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα. Επομένως, φρόντισε να τα απλώνεις σωστά ώστε να αερίζονται και να στεγνώνουν πλήρως.

Exit mobile version