Τα αμύγδαλα αποτελούν μια πλούσια πηγή φυτικών ινών, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και ασβέστιο. Επιπλέον, παρέχουν σημαντικές ποσότητες φωσφόρου και καλίου, τα οποία είναι θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη των κυττάρων, την παραγωγή ενέργειας και την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως δηλώνουν οι ειδικοί της Cleveland Clinic.
Επιπλέον, τα αμύγδαλα περιέχουν αντιοξειδωτικά, σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Nutrition, το οποίο αναφέρει πως μπορούν να συμβάλλουν στην μυϊκή ανάκαμψη μετά από έντονη προπόνηση.
Για να απολαύσετε τα οφέλη τους, μπορείτε να τα ενσωματώσετε στην σαλάτα σας ή να δημιουργήσετε ένα θρεπτικό πρωινό, απολαμβάνοντας λεπτές φέτες ψωμί ολικής άλεσης με βούτυρο αμυγδάλου. Ωστόσο, είναι υπέροχα και μόνα τους, σαν ξηροί καρποί.