Ποιές τροφές καίνε λίπος ενώ εσύ κοιμάσαι

Ποιές τροφές καίνε λίπος ενώ εσύ κοιμάσαι

Το πόσες θερμίδες καίμε ενώ κοιμόμαστε εξαρτάται από το βάρος μας. Κατά μέσο όρο, για κάθε ώρα ύπνου καίμε περίπου 0,5 θερμίδες ανά κιλό του σωματικού μας βάρους. Έτσι, ένα άτομο που ζυγίζει περίπου 72 κιλά θα καίει περίπου 288 θερμίδες κατά τη διάρκεια 8 ωρών ύπνου.

Για να βοηθήσουμε τον μεταβολισμό μας ενώ κοιμόμαστε, μπορούμε να κάνουμε το σώμα μας να λειτουργεί πιο ενεργά κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης. Μια από τις προσεγγίσεις που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι να καταναλώνουμε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες και με χαμηλή περιεκτικότητα θερμίδων πριν πάμε για ύπνο.

Τα αυγά αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για απώλεια βάρους, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Κάθε αυγό περιέχει περίπου 6 γραμμάρια υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.

Το τυρί cottage είναι ένα φρέσκο τυρί πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους ακολουθούν πρόγραμμα διατροφής, καθώς μπορεί να προσφέρει αίσθηση κορεσμού. Οι δίαιτες πλούσιες σε πρωτεΐνες, αλλά χαμηλές σε θερμίδες, μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους. Ένα σνακ με τυρί cottage χαμηλής περιεκτικότητας λιπαρών δεν είναι μόνο χαμηλό σε θερμίδες, αλλά επίσης κρατά την αίσθηση κορεσμού για περισσότερο χρόνο.

Η κατανάλωση φρούτων όπως τα βατόμουρα, συσχετίζεται με μείωση του σωματικού βάρους. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών συνδέεται με μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση. Το γκρέιπφρουτ ιδιαίτερα έχει συσχετιστεί έντονα με την απώλεια βάρους. Μισό γκρέιπφρουτ περιέχει μόλις 39 θερμίδες, αλλά παρέχει το 65% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C και το 28% για βιταμίνη Α. Επιπλέον, το γκρέιπφρουτ έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι απελευθερώνει το σάκχαρο στο αίμα πιο αργά. Μια δίαιτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια και διατήρηση βάρους.

Τα μούρα είναι άλλο ένα χαμηλής περιεκτικότητας θερμίδων φρούτο. Για παράδειγμα, 1/2 φλιτζάνι βατόμουρα περιέχει μόλις 42 θερμίδες, αλλά παρέχει το 12% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C και μαγγανίου, καθώς και το 18% για βιταμίνη Κ. Επίσης, ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει λιγότερο από 50 θερμίδες και παρέχει 3 γραμμάρια διαιτητικών ινών, καθώς και 150% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C και σχεδόν 30% για μαγγάνιο.

Το μηλόξυδο είναι πλούσιο σε προβιοτικά, ένζυμα, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C και διάφορα μέταλλα, όπως ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, θείο, ψευδάργυρο, σίδηρο και πυρίτιο. Έχει επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και σάκχαρα. Η παρουσία οξικού οξέος στο μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του περιττού λίπους στο σώμα.

Exit mobile version