Σπλαγχνικό λίπος: Ποιός χυμός που μπορεί να μειώσει σημαντικά το λίπος στην κοιλιά

Σπλαγχνικό λίπος: Ποιός χυμός που μπορεί να μειώσει σημαντικά το λίπος στην κοιλιά

Το σπλαγχνικό λίπος αναφέρεται στο λίπος που περιβάλλει τα όργανα της κοιλιάς και βρίσκεται βαθιά μέσα στο σώμα. Παρόλο που δεν είναι πάντα ορατό ή εύκολο να το ψηλαφήσει κάποιος, μπορεί να υπάρχει σε άτομα ακόμη και με ίσια κοιλιά. Άνθρωποι με λίγα ή πολλά περιττά κιλά, και με μεγάλη κοιλιά, μπορεί να έχουν υψηλά επίπεδα σπλαγχνικού λίπους.

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το σπλαγχνικό λίπος είναι επιβλαβές για την υγεία και συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων:

Για να προστατευτούμε από αυτά τα προβλήματα, είναι σημαντικό να μειώσουμε το σπλαγχνικό λίπος, και οι επιστήμονες ερευνούν τρόπους για να το επιτύχουν. Σε μια πρόσφατη μελέτη, ιαπωνικοί επιστήμονες εξέτασαν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του χυμού μήλου για αυτόν τον σκοπό.

Η επιλογή του χυμού μήλων δεν ήταν τυχαία, καθώς τα μήλα περιέχουν πολυφαινόλες, μιας ομάδα αντιοξειδωτικών ουσιών που είναι γνωστό ότι ευεργετούν την υγεία. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η συχνή κατανάλωση μηλόπιτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου εκφυλιστικών και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Oleo Science, οι ερευνητές μελέτησαν 124 εθελοντές με διαφορετικό σωματικό βάρος (από λιποβαρείς έως παχύσαρκους πρώτου βαθμού) και τους δίνονταν χυμός μήλου για 12 εβδομάδες. Βρήκαν ότι ο χυμός μήλου με πολυφαινόλες μείωσε το σπλαγχνικό λίπος στους εθελοντές, ειδικά σε όσους είχαν αρχικά υψηλά επίπεδα σπλαγχνικού λίπους. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν τη μείωση του λίπους από την 8η εβδομάδα και μετά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως η υπερκατανάλωση χυμού μήλου δεν είχε περαιτέρω οφέλη, ενώ δεν προκάλεσε κλινικά προβλήματα στους εθελοντές. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι η κατανάλωση χυμού μήλου που περιέχει πολυφαινόλες μπορεί να αποτελεί αποτελεσματικό μέτρο για τη μείωση του σπλαγχνικού λίπους και την προστασία της υγείας.

Exit mobile version