Καρκίνος: Νέο ελπιδοφόρο φάρμακο – Εξουδετέρωσε όλους τους συμπαγείς όγκους

Καρκίνος: Νέο ελπιδοφόρο φάρμακο - Εξουδετέρωσε όλους τους συμπαγείς όγκους

Επιστήμονες έρευνας και θεραπείας του καρκίνου στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε ένα σημαντικό επίτευγμα, καθώς ανέπτυξαν μια στοχευμένη χημειοθεραπεία ικανή να εξοντώσει αποτελεσματικά τους συμπαγείς καρκινικούς όγκους.

Οι ερευνητές του «City of Hope», ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς έρευνας και θεραπείας του καρκίνου στις ΗΠΑ, αναφέρουν στη δημοσίευσή τους στο περιοδικό «Cell Chemical Biology», πώς κατάφεραν να μετατρέψουν μια πρωτεΐνη που προκαλούσε προβλήματα στο παρελθόν, το πυρηνικό αντιγόνο πολλαπλασιαζόμενων κυττάρων (PCNA), σε ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο για την θεραπεία του καρκίνου.

Η νέα χημειοθεραπεία που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό ομοσπονδιακό μικρό μόριο κατάφερε να εξαλείψει τα καρκινικά κύτταρα, διατηρώντας ταυτόχρονα τον αναπαραγωγικό κύκλο των υγιών βλαστικών κυττάρων.

Οι επιστήμονες συνεχίζουν την έρευνά τους για να ανακαλύψουν τους βασικούς μηχανισμούς που επιτρέπουν στη θεραπεία να λειτουργεί με επιτυχία σε ζώα, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη κλινική δοκιμή φάσης 1, με στόχο να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητά της σε ανθρώπους.

Exit mobile version