Πώς να διώξετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο

Πώς να διώξετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο

Προς αποφυγή των ενοχλητικών επιπτώσεων των κουνουπιών, μπορείτε να υιοθετήσετε φυσικούς τρόπους προστασίας. Αντί να βασιστείτε σε χημικά εντομοαπωθητικά, μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω φυσικές λύσεις.

Αναμιγνύοντας λεμόνι και γαρύφαλλα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό απωθητικό για τα κουνούπια. Κόψτε μερικά λεμόνια στη μέση και τοποθετήστε μοσχοκάρφια πάνω τους. Οι κουνούπια δεν αντέχουν αυτόν τον συνδυασμό.

Μια άλλη φυσική λύση είναι το σκόρδο. Καθαρίστε μερικά σκελίδες και τοποθετήστε τις σε διάφορα σημεία στην βεράντα. Τα κουνούπια θα αποφύγουν να πλησιάσουν.

Μπορείτε επίσης να φυτέψετε αρωματικά φυτά όπως βασιλικός, λεμονόχορτο, γεράνι, λεβάντα, μελισσόχορτο και φλισκούνι στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας. Αυτά τα φυτά λέγεται ότι απωθούν τα κουνούπια και παράλληλα δίνουν όμορφο άρωμα στον χώρο που περνάτε τον χρόνο σας.

Για μια πιο ειδική λύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο της citronella. Αυτό το φυτό έχει έντονη μυρωδιά που απωθεί τα κουνούπια. Εάν δεν μπορείτε να φυτέψετε την citronella, μπορείτε να βρείτε προϊόντα που βασίζονται σε αυτό το αιθέριο έλαιο, όπως εντομοαπωθητικά σπρέι ή γαλακτώματα, κεριά με αιθέριο έλαιο του φυτού κ.ά.

Εκτός από αυτά, μπορείτε να λάβετε και άλλα προληπτικά μέτρα. Φοράτε παντελόνι και μπλούζα με μακριά μανίκια για να προστατευτείτε όταν βγαίνετε έξω. Αποφεύγετε τη συσσώρευση νερού στο μπαλκόνι σας, καθώς αυτό προσελκύει τα κουνούπια. Τέλος, χρησιμοποιείτε εντομοαπωθητικά κεριά για να προστατευτείτε όταν κάθεστε έξω τις βραδινές ώρες.

Exit mobile version