Μπανάνα: Ένα φρούτο που προάγει τον υγιεινό ύπνο

Μπανάνα: Ένα φρούτο που προάγει τον υγιεινό ύπνο

Σύμφωνα με τον λαό, ένα μήλο την ημέρα κάνει το γιατρό πιο πέρα. Ωστόσο, όλα τα φρούτα είναι σημαντικά για την υγεία μας, όπως η μπανάνα, ένα φρούτο που σίγουρα απολαμβάνετε ως πρωινό ή δεκατιανό στη δουλειά. Ωστόσο, αυτό το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά φρούτο, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να έχετε ικανοποιητικό ύπνο.

Εάν περιστασιακά αντιμετωπίζετε δυσκολίες στο να κοιμηθείτε και περιστρέφεστε στο κρεβάτι μέχρι αργά, η λύση μπορεί να βρίσκεται στην μπανάνα. Το μαγνήσιο που περιέχει βοηθά στη χαλάρωση των μυών και ευνοεί έναν καλύτερο ύπνο. Επειδή κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να μην λαμβάνετε αρκετό μαγνήσιο, η μπανάνα μπορεί να σας προσφέρει αυτό που χρειάζεστε.

Μην ανησυχείτε αν δεν σας αρέσει να τρώτε σκέτη μπανάνα το βράδυ, μπορείτε να την συνδυάσετε με φυστικοβούτυρο για να δημιουργήσετε ένα νόστιμο σνακ πριν κοιμηθείτε. Όταν τα καταναλώνετε μαζί, ο υδατάνθρακας της μπανάνας καθιστά την τρυπτοφάνη πιο προσβάσιμη για τον εγκέφαλο.

Αρχίστε λοιπόν τις βραδινές σας ρουτίνες με μια μπανάνα, είτε σκέτη είτε με φυστικοβούτυρο, και απολαύστε επιτέλους έναν ήρεμο ύπνο.

Exit mobile version