Οπαδική βία: Κλείνουν οι λέσχες των οπαδών – Στην ΕΛ.ΑΣ. ο έλεγχος εισόδου των οργανωμένων

Οπαδική βία: Κλείνουν οι λέσχες των οπαδών – Στην ΕΛ.ΑΣ. ο έλεγχος εισόδου των οργανωμένων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, προέβησαν σε κοινές δηλώσεις μετά από συνάντησή τους με τους εκπροσώπους των τεσσάρων κορυφαίων ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων. Ο σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν η εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και μέτρα που αποφασίστηκαν στη συνάντηση. Επισήμανε ότι σύμφωνα με τον νόμο, οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν σε εθνικό επίπεδο. Επιπλέον, ανέφερε ότι κάθε ομάδα θα έχει μόνο έναν σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ. Αυτό έχει ως στόχο την ενίσχυση της διαχείρισης των οπαδών και την αποτροπή επικίνδυνων καταστάσεων.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι, σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων ομάδων, η αστυνομία θα αναλάβει τον έλεγχο για την είσοδο των οργανωμένων οπαδών στις θύρες των γηπέδων που στο παρελθόν είχαν δημιουργήσει προβλήματα. Αυτό αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στην οργάνωση και διαχείριση των αγώνων, με στόχο την διασφάλιση της ασφάλειας και της τάξης στα γήπεδα.

Exit mobile version