Έσβησε η φωτιά στο βυτιοφόρο στην Αθηνών – Κορίνθου – Ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών

Έσβησε η φωτιά στο βυτιοφόρο στην Αθηνών – Κορίνθου - Ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών

Κατασβέσθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις πρώτες πρωινές ώρες σε ένα βυτιοφόρο όχημα, στο 45,7 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, κοντά στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας. Το όχημα μετέφερε 7,2 τόνους υγραερίου κίνησης. Παρά την κατάσβεση, παρέμειναν σε ισχύ οι διακοπές κυκλοφορίας, με την κίνηση να είναι περιορισμένη και στις παλαιές και στις νέες εθνικές οδούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε και κατασβέστηκε γρήγορα, και οι αρμόδιοι επέτρεψαν στο αέριο να διαφύγει στην ατμόσφαιρα με την επίβλεψη της Πυροσβεστικής. Με σκοπό την ασφάλεια, ελήφθησαν μέτρα για διακοπή της κυκλοφορίας, με περιορισμούς σε κυκλοφοριακό επίπεδο, τόσο στην παλαιά εθνική οδό όσο και στη νέα.

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, κάτοικοι από την περιοχή Παραλία Βαρδάρη, κάτω από την παλαιά εθνική οδό, έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους. Αναμένεται να επιτραπεί η κυκλοφορία και στον Προαστιακό, ενώ η ΝΕΟΑΚ θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας, μετά από αξιολόγηση της ασφάλειας.

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στα διόδια της Ελευσίνας προς την Κόρινθο. Επιπλέον, υφίσταται διακοπή κυκλοφορίας από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η Ολυμπία Οδός, μέσω ανακοίνωσής της, παροτρύνει τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας και να οδηγούν με ασφάλεια κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή. Επίσης, παροτρύνονται όσοι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα το ταξίδι τους να αναβάλλουν προσωρινά την αναχώρησή τους μέχρι νεωτέρας.

Exit mobile version