Πιλότος πέθανε στο αεροπλάνο εν ώρα πτήσης – Κατέρρευσε μέσα στην τουαλέτα

Πιλότος πέθανε στο αεροπλάνο εν ώρα πτήσης - Κατέρρευσε μέσα στην τουαλέτα

Τραγωδία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης που αναχώρησε από τη Φλόριντα με προορισμό τη Χιλή, καθώς ο πιλότος Ivan Andaur απεβίωσε ενώ βρισκόταν εντός του αεροπλάνου. Το αεροσκάφος μετέφερε 271 επιβάτες και ανήκε στην εταιρεία LATAM Airlines.

Ο 56χρονος πιλότος αντιμετώπισε αδιαθεσία μετά από τρεις ώρες πτήσης προς το Σαντιάγο. Το περιστατικό συνέβη μέσα στο αεροσκάφος, καθώς κατέρρευσε στην τουαλέτα.

Εν συνεχεία, το αεροπλάνο προσγειώθηκε αναγκαστικά στον Παναμά, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του πιλότου. Η πτήση είχε αναχωρήσει από το Μαϊάμι στις 14 Αυγούστου, στις 22:11. Κατά το περιστατικό, στο πιλοτήριο υπήρχε επίσης ένας συγκυβερνήτης και ένα ακόμα μέλος του πληρώματος.

Η αεροπορική εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Η LATAM Airlines αναφέρει ότι η πτήση LA505, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Μαϊάμι-Σαντιάγο, έπρεπε να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Tocumen στον Παναμά λόγω έκτακτης ιατρικής ανάγκης για ένα από τα τρία μέλη του πληρώματος. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρείχαν βοήθεια, αλλά ο πιλότος δυστυχώς πέθανε. Είμαστε βαθιά συντετριμμένοι από αυτό που συνέβη και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του υπαλλήλου μας. Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την 25χρονη καριέρα του και την πολύτιμη προσφορά του, η οποία διακρινόταν πάντα για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, εφαρμόστηκαν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας”.

Exit mobile version