Βρετανικό Μουσείο: Εξαφανίσθηκαν πολύτιμα αντικείμενα – Απολύθηκε υπάλληλος

Βρετανικό Μουσείο: Εξαφανίσθηκαν πολύτιμα αντικείμενα - Απολύθηκε υπάλληλος

Μια εξαιρετικά ασυνήθιστη περίπτωση κλοπής έφερε στο προσκήνιο το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, καθώς ανακοίνωσε την κλοπή αντικειμένων αξίας, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων και ημιπολύτιμων λίθων, που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. Ήδη ανακοινώθηκε η απόλυση ενός υπαλλήλου, καθώς εκείνος θεωρείται υπεύθυνος για το συμβάν. Το μουσείο επισήμανε ότι αντικείμενα από τη συλλογή του είχαν εξαφανιστεί, κλαπεί ή υποστεί φθορές.

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Χάρτβιχ Φίσερ, δήλωσε: “Πρόκειται για μια πολύ ασυνήθιστη περίπτωση. Είμαι βέβαιος ότι εκφράζω τη συμπαράσταση όλων μας, λέγοντας ότι αντιμετωπίζουμε σοβαρά τη διατήρηση όλων των αντικειμένων που φροντίζουμε”. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το μουσείο έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον του απολυμένου υπαλλήλου.

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, που είναι επίσης πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, ανέφερε τις ανησυχίες των εφόρων για την περίπτωση κλοπής των αντικειμένων, προσθέτοντας ότι έχει τεθεί ως προτεραιότητα η ανάκτησή τους και η πρόληψη παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον.

Το Βρετανικό Μουσείο, που ιδρύθηκε το 1753, αποτελεί ένα από τα πιο επισκέψιμα μουσεία παγκοσμίως. Μεταξύ των πολυάριθμων αντικειμένων του, περιλαμβάνονται τα διάσημα Γλυπτά του Παρθενώνα, παρά τα συνεχή αιτήματα από την Αθήνα για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Exit mobile version