Πειραιάς: Κατασχέθηκαν 64 κιλά κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο με γαρίδες

Πειραιάς: Κατασχέθηκαν 64 κιλά κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο με γαρίδες

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την συμμετοχή των τελωνειακών Αρχών και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στις 14 Αυγούστου, 64 κιλά κοκαΐνης από εμπορευματοκιβώτιο στο Λιμάνι του Πειραιά.

Οι εγκληματικές ομάδες από τη Λατινική Αμερική γνωρίζουν πλέον για τους ελέγχους των ευρωπαϊκών διωκτικών αρχών στα κοντέινερ που μεταφέρουν φρούτα, κυρίως μπανάνες. Έτσι, αυτή τη φορά, προσπάθησαν να διακινήσουν την κοκαΐνη μέσα σε ένα φορτίο με γαρίδες, κρυμμένη στο μοτέρ του ψυγείου του κοντέινερ.

Με βάση πληροφορίες που προήλθαν από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α. (D.E.A.), εντοπίστηκε το εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από το Εκουαδόρ, εντός του οποίου κατασχέθηκαν 58 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 64 κιλά κοκαΐνης.

Το εκτιμώμενο κέρδος από την εισαγωγή και διάθεση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης υπερβαίνει τα 2.000.000 ευρώ, ενώ οι έρευνες για την ανακάλυψη και σύλληψη των δραστών συνεχίζονται.

Exit mobile version