ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι δικαιούνται και πως θα ψηφίσουν στις εκλογές για πρόεδρο

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι δικαιούνται και πως θα ψηφίσουν στις εκλογές για πρόεδρο

Οι προετοιμασίες για την εκλογή του νέου προέδρου στην Κουμουνδούρου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Για την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα, έχει προγραμματιστεί η χρήση 550 εκλογικών τμημάτων και, πιθανώς, διπλάσιου αριθμού τάμπλετ, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η ψηφοφορία. Το σχέδιο στοχεύει σε έγκαιρη και έγκυρη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Στις 27 Αυγούστου θα διεξαχθεί μια γενική δοκιμή. Επίσης, είναι προγραμματισμένη μια διαδικτυακή καμπάνια για την ψήφο των μελών.

Στις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία των μελών του κόμματος καθώς και των νέων μελών που θα εγγραφούν εκείνη τη μέρα. Η απόφαση για το αντίτιμο εγγραφής, που ενδέχεται να είναι 2 ή 5 ευρώ, αναμένεται να ληφθεί από την Πολιτική Γραμματεία σε επόμενη συνεδρίαση. Η επικύρωση της εγγραφής θα γίνει με βάση τους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο την αποφυγή διπλοψηφιών, όπως συμβαίνει και στην εκλογή προέδρου κάθε κόμματος που ακολουθεί αυτήν την διαδικασία.

Exit mobile version