Φαράγγι της Σαμαριάς: Κλειστό μέχρι και τη Δευτέρα

Φαράγγι της Σαμαριάς: Κλειστό μέχρι και τη Δευτέρα

Μέχρι τη Δευτέρα 21 Αυγούστου παρατείνεται η περίοδος κλεισίματος του φαραγγιού της Σαμαριάς, λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, που ανήγγειλε ότι το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες έως και την αναφερόμενη ημερομηνία.

Κατόπιν των αναγκαίων επιδιορθώσεων λόγω των επιπτώσεων του σεισμού της 13ης Αυγούστου, ο Οργανισμός προχώρησε σε αποκατάσταση των λιθοπτώσεων και σε άμεση συντήρηση και καθαρισμό του μονοπατιού. Ο στόχος είναι να είναι επισκέψιμος ο Εθνικός Δρυμό από την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, υπό την αίρεση βέβαια των αποτελεσμάτων της επιτόπιας αυτοψίας που θα πραγματοποιήσουν ειδικοί επιστήμονες και αρμόδιες υπηρεσίες.

Όσον αφορά τους επισκέπτες, θα πρέπει να αναλάβουν πλήρη ατομική ευθύνη για τυχόν κινδύνους κατά την είσοδο, διέλευση, παραμονή και έξοδο από τον Εθνικό Δρυμό. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να συμπληρώσουν, υπογράψουν και να υποβάλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση, που θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα εκδόσεως ηλεκτρονικών εισιτηρίων (https://samaria-tickets.necca.gov.gr/el/checkout), καθώς και στα γραφεία παροχής τουριστικών υπηρεσιών.

Exit mobile version