Πώς μπορείτε να αποτρέψετε την κλοπή του αυτοκινήτου σας

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε την κλοπή του αυτοκινήτου σας

Οι κλοπές αυτοκινήτων βρίσκονται σε ανοδική πορεία μετά τη ύφεση την περίοδο του κορονοϊού. Παρά τα προηγμένα αντικλεπτικά συστήματα που έχουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα, οι εγκληματίες αναπροσαρμόζονται γρήγορα, όπως δείχνουν οι στατιστικές των ασφαλιστικών εταιρειών. Παρ’ όλα αυτά, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μπορούν να λάβουν μέτρα για να προστατεύσουν τα οχήματά τους ακολουθώντας απλές και αποτελεσματικές συμβουλές.

Ένα από τα συχνά χρησιμοποιούμενα σενάρια κλοπής αφορά το χακάρισμα του σήματος του τηλεχειριστηρίου του κλειδιού, καθώς εκείνο δίνει εντολή ξεκλειδώματος των πορτών. Τα συστήματα “Keyless Go” επιτρέπουν το αυτόματο ξεκλείδωμα των πορτών όταν το όχημα πλησιάζει. Για να αντιμετωπίσει αυτό τον κίνδυνο, ο ιδιοκτήτης μπορεί να προστατεύσει το κλειδί του με θήκη ή ακόμα και αλουμινόχαρτο.

Ένα αντικλεπτικό μπαστούνι που τοποθετείται στο τιμόνι και τις πεταλιέρες αποδεικνύεται αποτελεσματικό, καθώς αυξάνει τον χρόνο που απαιτείται για την κλοπή. Αυτό αποθαρρύνει τους κλέφτες και τους οδηγεί να επιλέξουν ευκολότερους στόχους.

Επιπλέον, είναι κρίσιμο να ελέγχουμε πάντα αν έχουμε κλειδώσει το αυτοκίνητο μας πριν απομακρυνθούμε, καθώς η αφηρημάδα ενδέχεται να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες.

Επιπροσθέτως, αποφεύγουμε να αφήνουμε αντικείμενα εμφανή μέσα στο αυτοκίνητο που μπορεί να προκαλέσουν ενδιαφέρον στους κλέφτες, όπως τσάντες, χαρτοφυλάκια, ηλεκτρονικές συσκευές ή καλώδια.

Τέλος, είναι σημαντικό να μην αφήνουμε τα κλειδιά στην μίζα και τον κινητήρα αναμμένο όταν εγκαταλείπουμε για οποιοδήποτε διάστημα το όχημα. Ένα αυτοκίνητο μπορεί να εξαφανιστεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Επιπροσθέτως, προτιμούμε να παρκάρουμε σε γκαράζ και, αν αυτό δεν είναι εφικτό, σε κεντρικά, καλά φωτισμένα σημεία που παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Κρύβουμε καλά τα δεύτερα κλειδιά του αυτοκινήτου μας σε κάποιο σημείο του σπιτιού μας, ώστε να μην τα κλέψουν σε περίπτωση διάρρηξης.

Exit mobile version