Φράουλες: Το δροσιστικό φρούτο που καίει το λίπος στις αρτηρίες και μειώνει την χοληστερίνη

Φράουλες: Το δροσιστικό φρούτο που καίει το λίπος στις αρτηρίες και μειώνει την χοληστερίνη

Ένα εξαιρετικά γλυκό, δροσερό φρούτο που αποτελεί το αγαπημένο του καλοκαιριού, εμφανίζεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Συγκεκριμένα, ερευνητές εντόπισαν ότι η κατανάλωση ενός μπολ φρεσκοκομμένων φράουλων μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη επικίνδυνων αποφράξεων στις αρτηρίες, οι οποίες συνδέονται με καρδιακά επεισόδια και εγκεφαλικά προβλήματα. Η πρωτοφανής ευεργετική αυτή ιδιότητα των φράουλων φέρεται να εμφανίζεται σε διάστημα μιας ώρας μετά την κατανάλωσή τους, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Setsunan στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Το φρούτο αυτό, πλούσιο σε βιταμίνη C, προσφέρει προστασία από τις επικίνδυνες αποφράξεις των αρτηριών, που συνήθως σχετίζονται με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Συγκεκριμένα, σε μια πειραματική μελέτη που περιλάμβανε 23 νεαρές εθελόντριες, η κατανάλωση 500 γραμμαρίων φράουλας αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική στη μείωση των επιπέδων επιβλαβούς χοληστερόλης LDL σε σχέση με την κατανάλωση ενός ζαχαρούχου ποτού.

Οι αποτελέσματα της μελέτης, δημοσιευμένα στο Journal of Nutritional Science, αποκαλύπτουν ότι οι ευεργετικές επιπτώσεις της φράουλας γίνονται αντιληπτές μέσα σε μία ώρα από την κατανάλωσή της και διατηρούνται για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Αυτό αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις για την πρόληψη καρδιακών προβλημάτων και εγκεφαλικών παθήσεων, που συνδέονται με τις αποφράξεις των αιμοφόρων αγγείων.

Exit mobile version