Τάκης Λουκανίδης: Ο πιο πλήρης ποδοσφαιριστής

Τάκης Λουκανίδης: Ο πιο πλήρης ποδοσφαιριστής

Ο Τάκης (Νεοτάκης) Λουκανίδης, ήταν ένας κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε το 1937 στο Παρανέστι της Δράμας.

Την ποδοσφαιρική του πορεία ξεκίνησε στην ΑΕΚ Κομοτηνής και το 1955 μετακόμισε στη Δόξα Δράμας. Κατά τη διάρκεια των πέντε ετών που αγωνίστηκε στη Δόξα Δράμας, η ομάδα έζησε στιγμές δόξας, καταφέρνοντας να φτάσει τρεις φορές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Το 1958 κλήθηκε ακόμα και στην Εθνική Ελλάδας για να αγωνιστεί στο παιχνίδι του Κυπέλλου Εθνών κόντρα στη δυνατή Γαλλία.

Το 1962 μετακόμισε στον Παναθηναϊκό, όπου παρέμεινε επί επτά χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμμετείχε στην κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων και ενός Κυπέλλου. Επίσης, ήταν μέλος της θρυλικής ομάδας που παρέμεινε αήττητη κατά τη σεζόν 1963-64. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, αγωνίστηκε σε 142 αγώνες της Α΄ Εθνικής και πέτυχε 59 γκολ, ενώ πρόσθεσε άλλα 12 γκολ στο Κύπελλο.

Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του πορείας, γνώρισε τη σύζυγό του, την Άννη, αλλά λόγω αντιξοότητων με την οικογένειά της, αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στη Νότια Αφρική το 1965. Εκεί συνέχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Τελείωσε την ποδοσφαιρική του πορεία στον Άρη, με τον οποίο αγωνίστηκε σε 45 αγώνες και κατέκτησε το Κύπελλο το 1970. Επιπλέον, είχε 23 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας και πέτυχε 3 γκολ.

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, ο Τάκης Λουκανίδης απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών λόγω έμφραγματος.

Exit mobile version