Market Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Market Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι είναι δικαιούχοι

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Market Pass, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, την Υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, και τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνο Πετραλιά.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη (Κ.Ε.Π.), από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023. Αυτή η διαδικασία αφορά την οικονομική ενίσχυση για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του έτους 2023.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι που είχαν ήδη λάβει την οικονομική ενίσχυση κατά τους προηγούμενους μήνες δεν χρειάζεται να υποβάλλουν ξανά την αίτηση. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να υποβάλλουν νέα αίτηση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2023, εάν επιθυμούν να προβούν σε τροποποιήσεις όσον αφορά τον τρόπο καταβολής της ενίσχυσης ή αν έχει αλλάξει ο τραπεζικός τους λογαριασμού (IBAN), σε σύγκριση με την προηγούμενη καταβολή.

Το Market Pass είναι διαθέσιμο για όλους τους φορολογικούς κατοίκους της Ελλάδας που έχουν υποβάλει έγκαιρη φορολογική δήλωση για το έτος 2022. Το συνολικό τους ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα ακόλουθα όρια:

Παράλληλα, η συνολική ακίνητη περιουσία τους δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 250.000 ευρώ για άγαμους, υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει, και το ποσό των 400.000 ευρώ για έγγαμους ή μέρη σύμβασης συμβίωσης και μονογονεϊκές οικογένειες.

Exit mobile version