Τσίμπημα τσούχτρας: Τι να κάνετε εάν είστε αλλεργικοί

Τσίμπημα τσούχτρας: Τι να κάνετε εάν είστε αλλεργικοί

Τα τσιμπήματα τσούχτρας μπορούν να προκαλέσουν έντονο πανικό σε ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την αντιμετώπισή τους. Είναι απαραίτητο να διατηρήσετε την ψυχραιμία, παρότι ο πόνος μπορεί να είναι έντονος, εκτός εάν είστε αλλεργικοί, οπότε η κατάσταση μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Αν σας τσιμπήσει τσούχτρα, βγείτε από τη θάλασσα και ελέγξτε το σημείο του τσιμπήματος. Προσπαθήστε να απομακρύνετε τα πλοκάμια με προσοχή και μην πανικοβληθείτε από το κόκκινο χρώμα που μπορεί να εμφανιστεί.

Στη συνέχεια, ρίξτε άφθονο θαλασσινό νερό πάνω στο σημείο του τσιμπήματος ή χρησιμοποιήστε άμμο για να απομακρύνετε τα πλοκάμια. Καλό είναι να μην χρησιμοποιήσετε γλυκό νερό, καθώς μπορεί να ενισχύσει τη δηλητηρίαση.

Για να μειώσετε το οίδημα, μπορείτε να εφαρμόσετε πάγο ή ένα παγωμένο μπουκάλι. Στη συνέχεια, αλείψτε το τσιμπημένο σημείο με κορτιζονούχα κρέμα ή ξύδι, αναλόγως την περίπτωση.

Εάν έχετε έντονα συμπτώματα ή αν είστε αλλεργικοί στο τσίμπημα τσούχτρας, είναι απαραίτητο να ζητήσετε άμεση ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

Exit mobile version