Βρετανικό Μουσείο: Συνεχίζονται οι παραιτήσεις για το σκάνδαλο των κλοπών – Μετά τον διευθυντή, ο υποδιευθυντής

Βρετανικό Μουσείο: Συνεχίζονται οι παραιτήσεις για το σκάνδαλο των κλοπών - Μετά τον διευθυντή, ο υποδιευθυντής

Αναταράξεις στο Βρετανικό Μουσείο, καθώς μετά την παραίτηση του διευθυντή του, ακολούθησε και η απόφαση αποχώρησης του υποδιευθυντή, λόγω των κλοπών αρχαιοτήτων που έλαβαν χώρα μέσα στο μουσείο. Αυτή η εξέλιξη προξενεί σοβαρή ζημία στην φήμη του μουσείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η ανακοίνωση παραίτησης του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου ακολούθησε από το γεγονός ότι ο υποδιευθυντής, Τζόναθαν Γουίλιαμς, συμφώνησε να αποχωρήσει προσωρινά από τα καθήκοντά του, ώσπου να ολοκληρωθεί η ανεξάρτητη έρευνα για τις ύποπτες κλοπές.

Είναι επίσης γνωστό ότι το μουσείο είχε προβεί στην απόλυση ενός ανώτερου επιστημονικού υπαλλήλου πρόσφατα, μετά την εντοπισμένη κλοπή σχεδόν 2.000 αντικειμένων αξίας εκατομμυρίων λιρών.

Όπως ανακοίνωσε το Βρετανικό Μουσείο την περασμένη εβδομάδα, αντικείμενα από τις συλλογές του, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων και ημιπολύτιμων λίθων που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 19ο αιώνα μ.Χ., είχαν εξαφανιστεί ή κλαπεί, ενώ υπήρχαν και αντικείμενα με φθορές.

Το περιστατικό ήταν γνωστό εδώ και καιρό, καθώς είχε υπάρξει προηγούμενη προειδοποίηση σχετικά με τις κλοπές από τον ειδικό σε ρωμαϊκές αρχαιότητες, δρ Ittai Gradel, που δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης πως έχει προσπαθήσει επί δύο χρόνια να προειδοποιήσει το μουσείο για τις κλοπές αυτές, αλλά παρά τις αδιαμφισβήτητες αποδείξεις που είχε συγκεντρώσει, δεν εισακούσθηκε.

Exit mobile version