ΕΛΑΣ: Άλλοι πέντε αξιωματικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΕΛΑΣ: Άλλοι πέντε αξιωματικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ έγιναν γνωστές, σχετικά με το περιστατικό της ανεξέλεγκτης άφιξης των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα και τα επεισόδια που ακολούθησαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τα οποία χάθηκε η ζωή του Μιχάλη Κατσουρή.

Κατά την διάρκεια της εσωτερικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την ΕΛΑΣ και που ξεκίνησε μετά τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, τουλάχιστον 8 αξιωματικοί της αστυνομίας κλήθηκαν σε απολογία. Πέντε από αυτούς απομακρύνονται από τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό της ΕΛΑΣ, διευκρινίζεται ότι δυνατές είναι οι μετακινήσεις, ενώ οι αποστρατείες δεν είναι εφικτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές (ανάμεσα τους δύο βοηθοί του Αττικάρχη της ΓΑΔΑ που είχαν συντονίσει τη νύχτα των επεισοδίων) αναμένεται να απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους. Αναφέρονται συγκεκριμένα οι Ταξίαρχοι Δημήτριος Δάβαλος και Βασίλης Καλαμπόκης, καθώς και οι αστυνομικοί διευθυντές Λουκάς Μαρέ, Μ. Γιαννούλης και Γεώργιος Μπράβος (αναπληρωτής διευθυντής Κορίνθου).

Οι εν λόγω μετακινήσεις εντάσσονται στην σειρά ενεργειών που ακολούθησαν τις προηγούμενες 7 μετακινήσεις αξιωματικών που είχαν λάβει χώρα στις 8 Αυγούστου, μία ημέρα μετά τα περιστατικά βίας.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

« Μετακίνηση Ανώτατων και Ανώτερων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι -κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα».

Exit mobile version