FIFA: Επιβλήθηκε προσωρινή αργία στον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας

FIFA: Επιβλήθηκε προσωρινή αργία στον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας

Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA ανακοίνωσε σήμερα ότι απομακρύνει προσωρινά από τα καθήκοντά του τον πρόεδρο της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF), Λουίς Ρουμπιάλες, μετά από το επεισόδιο που συνέβη όταν, μετά την κατάκτηση του τροπαίου από την εθνική γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο, άρπαξε και φίλησε στα χείλη τη διεθνή ποδοσφαιρίστρια, Τζένι Ερμόσο.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA… αποφάσισε σήμερα να αποκλείσει προσωρινά τον κ. Λουίς Ρουμπιάλες από κάθε δραστηριότητα που αφορά το ποδόσφαιρο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Ο Ρουμπιάλες αναμενόταν να παραιτηθεί χθες, αλλά αντ’ αυτού δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τη θέση του. Η RFEF τον απείλησε με νομικά μέτρα, μετά από τη δήλωση της Ερμόσο ότι δεν συναινεί στο φιλί που δέχθηκε. Επιπλέον, η πειθαρχική επιτροπή της FIFA εξέδωσε διαταγή προς τον Ρουμπιάλες, καθώς και προς τους υπόλοιπους αξιωματούχους της RFEF, να αποφεύγουν κάθε είδους επαφή με την Ερμόσο και το περιβάλλον της.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι αρκετές ποδοσφαιρίστριες της εθνικής Ισπανίας που κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες, μέχρις ότου ο Ρουμπιάλες αποχωρήσει από την ηγεσία της ομοσπονδίας.

Exit mobile version