Ισπανία: Κατασχέθηκαν 9,5 τόνοι κοκαΐνης

Ισπανία: Κατασχέθηκαν 9,5 τόνοι κοκαΐνης

Την Παρασκευή (25/8), η αστυνομία και οι τελωνειακές αρχές της Ισπανίας ανακοίνωσαν την κατάσχεση περίπου 9,5 τόνων κοκαΐνης, η οποία παραδόθηκε από τον Ισημερινό. Η κατάσχεση αυτή χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο φορτίο που έχει κατασχεθεί ποτέ στη χώρα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Πέμπτη (24/8) στο λιμάνι Αλχεθίρας στη νότια Ισπανία και αποτελεί την μεγαλύτερη κατάσχεση κοκαΐνης που έχει ποτέ εντοπιστεί στη χώρα. Πρόκειται για 9.436 κιλά της εν λόγω ναρκωτικής ουσίας, που είχαν κρυφτεί μέσα σε τελάρα με μπανάνες, μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο-ψυγείο.

Αυτή η επιχείρηση εντοπισμού και κατάσχεσης είναι ένα “αξιοσημείωτο πλήγμα εναντίον μίας από τις μεγαλύτερες διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις που διακινούν κοκαΐνη, με παραλήπτες κυρίως εγκληματικά δίκτυα στην Ευρώπη”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στην επιχείρηση εντοπίστηκαν τα σήματα πάνω από 30 ευρωπαϊκών εγκληματικών οργανώσεων, που ήταν οι παραλήπτες των κατασχεμένων ναρκωτικών.

Η οργάνωση, που είχε αναλάβει την μεταφορά αυτής της ποσότητας, είχε τη δυνατότητα να στέλνει 40 εμπορευματοκιβώτια στην Ευρώπη κάθε μήνα και διέθετε εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο για την μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων από τον Ισημερινό στην Ισπανία, χρησιμοποιώντας επίσης το λιμάνι του Βίγο στο βορειοδυτικό μέρος της Ισπανίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Δεν έχει ανακοινωθεί καμία σύλληψη κατά τη διάρκεια αυτής της αστυνομικής επιχείρησης.

Exit mobile version