Ο καιρός σήμερα: Βροχές κατά τόπους – ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο

Ο καιρός σήμερα: Βροχές κατά τόπους - ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο

Την Κυριακή (27/08), οι θερμοκρασίες στα νότια της χώρας αναμένεται να φθάσουν περίπου στους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Ωστόσο, τοπικές βροχές αναμένονται στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, καθώς και στα ορεινά της περιοχής. Ταυτόχρονα, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι ισχυροί, φτάνοντας κατά τόπους τα 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Κατά τις πρωινές ώρες, πιθανές είναι τοπικές αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Στις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένεται να εμφανιστούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά.

Επιπλέον, οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φτάνουν τα 4 με 5 βαθμούς μποφόρ. Στο Αιγαίο, θα επικρατούν τοπικά ισχυροί άνεμοι, φτάνοντας τα 6 μποφόρ. Όσον αφορά στη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές. Στα βόρεια ηπειρωτικά, ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια περιοχές της χώρας θα κυμανθεί μεταξύ των 35 και 37 βαθμών, ενώ στα νησιά η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ των 31 και 33 βαθμών Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις που ενδέχεται να αυξηθούν ελαφρά μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κινηθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά της περιοχής η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος, με τις νεφώσεις να είναι περιορισμένες. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενδέχεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, με ένταση 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version