Πέθανε ο κιθαρίστας των Whitesnake Bernie Marsden

Πέθανε ο κιθαρίστας των Whitesnake Bernie Marsden

Σε ηλικία 72 ετών απεβίωσε ο Bernie Marsden, ο πρώτος κιθαρίστας του συγκροτήματος Whitesnake.

Η είδηση του θανάτου του δημοσιεύθηκε από την οικογένειά με ανακοίνωση, στην οποία αναφέρθηκε ότι “πέθανε ειρηνικά το βράδυ της Πέμπτης με τη σύζυγό του, Fran, και τις κόρες του, Charlotte και Olivia, στο πλευρό του”. Ήταν ένας εξέχων ροκ και μπλουζ κιθαρίστας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Συνυπέγραψε ή συνέθεσε πολλά από τα επιτυχημένα τραγούδια των Whitesnake, όπως τα Fool for Your Loving, She’s a Woman, Walking in the Shadow of the Blues, Trouble και το διεθνές νούμερο ένα Here I Go Again.

Γεννημένος το 1951 στο Μπάκιγχαμ, ο Marsden ξεκίνησε την μουσική του καριέρα το 1972 με το ροκ συγκρότημα UFO. Μετά από συμμετοχές σε διάφορες μπάντες και ένα προσωρινό σχήμα με πρώην μέλη των Deep Purple που αναφαίνεται ως Paice Ashton Lord, ο Marsden ίδρυσε τους Whitesnake στο Λονδίνο το 1978, μαζί με τον πρώην τραγουδιστή των Deep Purple David Coverdale και τον κιθαρίστα Micky Moody.

Ο Marsden συμμετείχε στο πρώτο EP, σε πέντε άλμπουμ και σε ένα live άλμπουμ, καλύπτοντας την περίοδο από το Snakebite (1978) μέχρι το Saints & Sinners (1982). Κυκλοφόρησε επίσης δύο προσωπικά άλμπουμ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα And About Time Too (1979) και Look at Me Now (1981).

Τον Marsden έκανε γνωστό η μεγάλη του συλλογή από κιθάρες, που περιελάμβανε περισσότερα από 200 κομμάτια. Τον Ιούνιο, μια Gibson Les Paul Standard του 1959 από τη συλλογή του, γνωστή και ως “The Beast”, βγήκε προς πώληση με τιμή που ξεπέρασε τα 1,3 εκατομμύρια δολάρια.

Exit mobile version