Τραγωδία στη Μαδαγασκάρη: Θεατές ποδοπατήθηκαν σε στάδιο- τουλάχιστον 13 νεκροί

Τραγωδία στη Μαδαγασκάρη: Θεατές ποδοπατήθηκαν σε στάδιο- τουλάχιστον 13 νεκροί

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν προχθές τη ζωή τους στη Μαδαγασκάρη όταν ποδοπατήθηκαν κατά την είσοδο στο εθνικό στάδιο της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με στοιχεία από τον Ερυθρό Σταυρό και έναν τοπικό βουλευτή, ανάμεσα στα θύματα συμπεριλαμβάνονται επτά ανήλικοι. Επιπλέον, πάνω από 100 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί. Το περιστατικό συνέβη στην είσοδο του σταδίου Μπαρέα στο Ανταναναρίβο, όταν φίλαθλοι προσπαθούσαν να εισέλθουν στο εθνικό στάδιο της Μαδαγασκάρης για την τελετή έναρξης των 11ων Αγώνων των νησιών του Ινδικού Ωκεανού. Ο χώρος είχε σχεδόν γεμίσει με 50.000 θεατές. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε το ποδοπάτημα.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αντρί Ραζοελίνα, ήταν παρών κατά τη διάρκεια της αθλητικής εκδήλωσης και ζήτησε ενός λεπτού σιγή. Μιλώντας μέσω τηλεοπτικής μετάδοσης, ανέφερε: “Είμαστε περίπου 50.000 άνθρωποι μέσα σε αυτό το στάδιο. Ένα τραγικό γεγονός συνέβη καθώς άνθρωποι ποδοπατήθηκαν. Υπήρχαν τραυματίες και νεκροί στην είσοδο.”

Οι Αγώνες των νησιών του Ινδικού Ωκεανού, που πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια σε διαφορετικά νησιά του νοτιοδυτικού Ινδικού Ωκεανού, διεξάγονται φέτος στη Μαδαγασκάρη και θα διαρκέσουν μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου. Η προηγούμενη διοργάνωση είχε λάβει χώρα στο Μαυρίκιο.

Exit mobile version