Αυστραλία: Συντριβή Αμερικανικού ελικοπτέρου στη θάλασσα κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων

Αυστραλία: Συντριβή Αμερικανικού ελικοπτέρου στη θάλασσα κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων

Ένα υβριδικό ελικόπτερο Osprey, το οποίο ανήκει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, συνετρίβη χθες κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στη βόρεια Αυστραλία, όπως ανακοίνωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό ειδησεογραφικό δίκτυο ABC NEWS, αρκετοί άνθρωποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες μετά το αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη κοντά στις νήσους Τίουι, βόρεια του Ντάργουιν.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους στην Αυστραλία, καθώς μετέδωσε επίσης το ειδησεογραφικό δίκτυο.

Το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στη Βόρεια Επικράτεια της χώρας, αναφέροντας ότι πρόκειται για αεροσκάφος με αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με το Sky News Australia, το ελικόπτερο τύπου v-22 Osprey στο οποίο επέβαιναν περίπου 20 Αμερικανοί πεζοναύτες συνετρίβη ανοιχτά της ακτής του Ντάργουιν και έχει ξεκινήσει έρευνα για το ατύχημα.

Το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας εξέδωσε ανακοίνωση με email, διευκρινίζοντας ότι οι πληροφορίες αρχικά δείχνουν ότι το περιστατικό αφορά αμυντικό προσωπικό των ΗΠΑ και όχι μέλη των Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Νήσο Μέλβιλ, βόρεια του Ντάργουιν, κατά τη διάρκεια της άσκησης Predator’s Run 2023, σύμφωνα με το υπουργείο.

Exit mobile version