Φωτιά στην Άνδρο: Βελτιωμένη η κατάσταση από το πρωί της Κυριακής – Σημαντικές βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ

Φωτιά στην Άνδρο: Βελτιωμένη η κατάσταση από το πρωί της Κυριακής - Σημαντικές βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ

Η κατάσταση με την πυρκαγιά στην Άνδρο έχει βελτιωθεί σημαντικά, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Δημήτρη Λοτσάρη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Επισήμανε ειδικά πως επί του παρόντος το επίκεντρο της φωτιάς βρίσκεται επάνω από την παραλία του Βιταλίου.

“Αναμένουμε να επιχειρήσουν και οι εναέριες δυνάμεις και ελπίζουμε να μπορέσουμε να ελέγξουμε το μέτωπο της πυρκαγιάς”, ανέφερε, τονίζοντας ότι παρά την κρίσιμη φάση, οι φλόγες δεν απειλούν περιοχές με κατοικίες, με αποτέλεσμα τους κατοίκους να επιστρέφουν στα σπίτια τους στα χωριά που είχαν εκκενωθεί.

Στο πλαίσιο της κατάσβεσης, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων Γάλλων πυροσβεστών. Το πρωί της Κυριακής, οι άνεμοι στην περιοχή ήταν ισχυροί, φτάνοντας γύρω στα 6 μποφόρ.

Ο κ. Λοτσάρης τόνισε επίσης ότι η πυρκαγιά προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ, με πολλές κολώνες να καίγονται. Συγκεκριμένα, το χωριό του Βιταλίου σημειώθηκε διακοπή ρεύματος.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως η προηγούμενη νύχτα ήταν δύσκολη, καθώς μέχρι τις 11 το βράδυ υπήρχε κίνδυνος η φωτιά να επεκταθεί προς το λιμάνι. “Είχαμε 9 ενεργά μέτωπα σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων”, εξήγησε. Παράλληλα, υποστήριξε πως οι αιτίες της πυρκαγιάς πιθανότατα ήταν κεραυνοί.

Exit mobile version