Ο καιρός σήμερα: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας

Ο καιρός σήμερα: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται να επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με μερικές πρόσκαιρες νεφώσεις να εμφανίζονται στα ηπειρωτικά ορεινά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις από το 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι δυτικοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση που μπορεί να φτάσει έως και 5 μποφόρ.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται μια μικρή άνοδος. Στα ηπειρωτικά μέρη της χώρας, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 36 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες περιοχές των ανατολικών μερών αυτές μπορεί να φτάσουν ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές περιοχές, οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να κυμαίνονται από 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ: Ο καιρός αναμένεται να είναι κυρίως αίθριος στην περιοχή της Αττικής. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, με ένταση από 3 έως 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά τμήματα της περιοχής αναμένεται να πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση που μπορεί να φτάσει έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμαίνεται από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να επικρατεί γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις να εμφανίζονται κατά τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, ασθενείς κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ μπορεί να πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με ένταση που φτάνει τους 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμαίνεται από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version