Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Τούρκο Υπ-εξ. Φιντάν στις 5 Σεπτεμβρίου

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Τούρκο Υπ-εξ. Φιντάν στις 5 Σεπτεμβρίου

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες, στις 27 Αυγούστου, ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα έχει μια συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, στις 5 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Γεραπετρίτης, ως υπουργός Εξωτερικών, θα πραγματοποιήσει μια επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία στις 5 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία θα συναντηθεί με τον τουρκικό υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, όπως αναφέρεται, οι δύο υπουργοί θα εξετάσουν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις ανάμεσά τους, καθώς επίσης και θέματα που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην περιοχή.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι δύο υπουργοί είχαν πραγματοποιήσει την πρώτη τους επαφή στις 28 Ιουνίου, όταν ο Χακάν Φιντάν επικοινώνησε με τον Γεραπετρίτη για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του. Τότε, είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν στο Βίλνιους, όπου είχε πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Γεραπετρίτης είχε συνοδεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο Φιντάν είχε συνοδεύσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια σημαντική συνάντηση μετά τις εκλογικές τους νίκες.

Επίσης, υπάρχουν προετοιμασίες για την προσεχή συνάντηση μεταξύ του Μητσοτάκη και του Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Παρόλο που η Τουρκία δεν έχει λάβει πρόσκληση για το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι θα υπάρξει μια ιδιωτική συνάντηση ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον Ερντογάν, το αργότερο μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου. Οι εξελίξεις στα Κατεχόμενα φαίνεται ότι προσθέτουν μια πτυχή δυσκολίας στην κατάσταση.

Exit mobile version