Αλλάζει ο καιρός – έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Αλλάζει ο καιρός - έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Σήμερα, Τρίτη 29 Αυγούστου, αναμένεται να παρουσιαστούν ενισχυμένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και διάσπαρτες καταιγίδες στην περιοχή του βορείου Ιονίου και της Ήπειρου. Αναμένεται επίσης η επέκταση αυτών των φαινομένων στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, με τις ισχυρότερες καταιγίδες πιθανόν να επηρεάσουν την περιοχή της Κέρκυρας και των Παξών μέχρι το μεσημέρι. Τα φαινόμενα αναμένεται να ασθενήσουν στις απογευματινές ώρες, κυρίως στα δυτικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι αίθριος, με ελάχιστες προσωρινές νεφώσεις στα ηπειρωτικά μέρη κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικοί όμβροι είναι πιθανοί στις ανωτέρω περιοχές. Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται μικρή πτώση στα δυτικά, με τις ημερήσιες μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν τους 34 έως 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές.

Στην Αττική, αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Κατά τις απογευματινές ώρες, ενδέχεται να εμφανιστούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στη βόρεια περιοχή της Αττικής. Οι άνεμοι αναμένεται να είναι νοτιοανατολικοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ, και από το απόγευμα να αλλάζουν προς δυτικούς βορειοδυτικούς με 5 μποφόρ. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια της μέρας, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες να εκδηλώνονται από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν νοτιοανατολικοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ, ενώ το βράδυ αναμένεται να ενισχυθούν και να γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί με 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version