Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: “Να παρέμβει η δικαιοσύνη για τους αυτόκλητους ‘σερίφηδες'”

Και το ερώτημα είναι, τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές και η δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν αυτά τα δίκτυα που θέλουν να επιβάλουν το νόμο της Άγριας Δύσης, που αιχμαλωτίζουν ανθρώπους και υποκινούν σε μίσος, αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. "Έστω και τώρα, οι αρχές και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν αποφασιστικά. Οι αποτρόπαιες πράξεις αρπαγής και παράνομης κράτησης είναι βαριά εγκλήματα που στρέφονται τόσο κατά του ανθρώπου όσο και κατά της πολιτείας. Ταυτόχρονα, το ελληνικό ποινικό δίκαιο διαθέτει ένα πλέγμα διατάξεων για την αυστηρή δίωξη των ρατσιστικών εγκλημάτων. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή της σε αυτά τα φαινόμενα. Διαφορετικά, ο κ. Γρυσπολάκης θα είχε ήδη αποπεμφθεί από τη θέση του Προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, μετά το ρατσιστικό του παραλήρημα και τη 'συμπαράσταση' που εξέφρασε στους αυτόκλητους 'σερίφηδες'", καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι πράξεις αρπαγής και παράνομης κράτησης μεταναστών χαρακτηρίζονται ως βαριά εγκλήματα από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς ένα νέο σοκαριστικό βίντεο με ακροδεξιούς αυτοαποκαλούμενους “σερίφηδες” έρχεται στο προσκήνιο. Στο βίντεο φαίνεται να αιχμαλωτίζουν και να επιτίθενται σε μετανάστες στον Έβρο.

Σε ανακοίνωσή του, το ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι το πρόσφατο συμβάν δεν είναι μεμονωμένο, αλλά αποτελεί μέρος μιας ανησυχητικής τάσης. Το ερώτημα είναι ποιες είναι οι ενέργειες των αρμόδιων αρχών και της δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση των ομάδων που επιχειρούν να επιβάλλουν το “νόμο της Άγριας Δύσης”.

“Οι αρχές και η δικαιοσύνη πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με αποφασιστικότητα. Οι πράξεις αρπαγής και παράνομης κράτησης είναι σοβαρά εγκλήματα που απειλούν τόσο την ανθρώπινη ασφάλεια όσο και την κοινωνική αρμονία. Το ελληνικό ποινικό δίκαιο διαθέτει μηχανισμούς για την αυστηρή δίωξη των ρατσιστικών εγκλημάτων”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

“Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την ανοχή της απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Διαφορετικά, ο κ. Γρυσπολάκης θα είχε ήδη απολυθεί από το αξίωμα του Προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, έπειτα από τη ρατσιστική του δήλωση και την υποστήριξη που παρείχε στους αυτοαποκαλούμενους ‘σερίφηδες'”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Exit mobile version