Έβρος: Συνεχίζεται η φωτιά για 12η μέρα – η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην Ε.Ε.

Έβρος: Συνεχίζεται η φωτιά για 12η μέρα - η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην Ε.Ε.

Επί δώδεκα συνεχείς ημέρες συνεχίζεται η αντιμετώπιση των πυρκαγιών από τις πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έβρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι προσπάθειες κατάσβεσης επικεντρώνονται κυρίως στις περιοχές της Λευκίμμης, της Λεπτοκαρυάς, των Τριών Βρύσεων, της Κοτρωνιάς και της Κίρκης, όπου συχνά εμφανίζονται νέες εστίες πυρκαγιάς. Παράλληλα, στην περιοχή της Ροδόπης, παρατηρούνται αναζωπυρώσεις κοντά στην περιοχή Κασσιτερά.

Στις προηγούμενες ώρες, δόθηκε εντολή για την εκκένωση της περιοχής Κοτρωνιάς, με τους κατοίκους να αναγκάζονται να απομακρυνθούν προς την περιοχή Γιαννούλη.

Ο συνολικός αριθμός των πυροσβεστών που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στον Έβρο και τη Ροδόπη ανέρχεται σε 475, ενώ στη διάθεσή τους βρίσκονται 100 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επιπλέον, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, πραγματοποιούνται αεροπορικές επεμβάσεις με 6 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα, τα οποία εκτελούν ρίψεις νερού από αέρος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus, την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε ότι η πυρκαγιά αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και πολλά χρόνια.

Exit mobile version