Συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη για διαφθορά – Ζητούσε 30.000 ευρώ

Συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη για διαφθορά – Ζητούσε 30.000 ευρώ

Σάλος έχει προκληθεί στα πλαίσια της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη γνωστού συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή της Κρήτης, κατηγορούμενου για υπόθεση διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που υπήρξαν αφορμή για την έναρξη έρευνας, ο εν λόγω συνδικαλιστής είχε ζητήσει 30.000 ευρώ από μία γυναίκα που επιθυμούσε να κερδίσει μια σύμβαση καντίνας στα Χανιά. Σύμφωνα με την καταγγελία, το ποσό θα πληρωνόταν για να την βοηθήσει να πάρει τον διαγωνισμό. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είχε αναφέρει, η καντίνα θα παραχωρούνταν σε “κάποιον δικό του”.

Η γυναίκα υπέβαλε καταγγελία και άμεσα η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε το θέμα. Επιπλέον, αποφασίστηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του συνδικαλιστή για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών του επαφών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα αρχικά κατέβαλε ποσό 16.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε για να παραδώσει άλλα 8.000 ευρώ. Τα χρήματα ήταν προσημειωμένα από την αστυνομία. Η γυναίκα ακολούθησε τον συνδικαλιστή στο σπίτι του, όπου άνοιξε την πόρτα ο γιος του, επίσης αστυνομικός, ο οποίος παρέλαβε τα χρήματα.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκε έρευνα, με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του συνδικαλιστή. Οι δύο άνδρες κρατήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και αναμενόταν να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα. Σύμφωνα με πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., προβλέπεται επίσης διενέργεια πειθαρχικής έρευνας για τα γεγονότα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο συνδικαλιστής που συνελήφθη μαζί με τον γιο του διατηρεί σημαντική θέση στην ΕΛ.ΑΣ. της Κρήτης, ενώ ασχολείται εδώ και χρόνια με θέματα συνδικαλισμού και γι’ αυτό έχει αποκτήσει ευρεία αναγνώριση εντός των κύκλων της ΕΛ.ΑΣ.

Exit mobile version