Νιγηρία: 67 συλλήψεις σε έφοδο της αστυνομίας σε γάμο ομοφυλοφίλων

Νιγηρία: 67 συλλήψεις σε έφοδο της αστυνομίας σε γάμο ομοφυλοφίλων

Η αστυνομία της Νιγηρίας πραγματοποίησε επιχείρηση σε γάμο ομοφυλοφίλων, ο οποίος είναι αντίθετος με το νόμο της χώρας, στην πόλη Γουάρι στην πολιτεία Ντέλτα, συλλαμβάνοντας 67 άτομα. Η είδηση ανακοινώθηκε από τις αρχές της Νιγηρίας, οι οποίες έμαθαν για τον γάμο από πληροφορία που προέκυψε κατά τη διάρκεια ανάκρισης ενός ανδρός παρενδυσία, ο οποίος φορούσε γυναικεία ρούχα.

Η ανακοίνωση του επεισοδίου έγινε μέσω ανακοίνωσης από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας του Ντέλτα, Εντάφε Μπράιτ, ενώ δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την χρονική στιγμή που πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση.

Η Νιγηρία, όπως και πολλές περιοχές της Αφρικής, εξακολουθεί να θεωρεί την ομοφυλοφιλία ως ανεπιθύμητη, και ένας νόμος που ενεργοποιήθηκε το 2014 απαγορεύει την ομοφυλοφιλία παρά τις διεθνείς κατακρίσεις.

Η παρενδυσία δεν είναι νόμιμα απαγορευμένη, αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με κοινωνικό φόβο και απόρριψη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Εντάφε Μπράιτ, “Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 67 ύποπτους, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, που φέρεται ότι συμμετείχαν σε μια γαμήλια τελετή ατόμων του ιδίου φύλου”. Επιπλέον, καταβάλλεται προσπάθεια να συλληφθούν και άλλα άτομα που διέφυγαν της σύλληψης.

Ο νόμος κατά της ομοφυλοφιλίας στη Νιγηρία επιβάλλει ποινές φυλάκισης που φτάνουν έως και 14 χρόνια για την ομοφυλοφιλία και απαγορεύει τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων, τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και τη συμμετοχή σε οργανώσεις που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Exit mobile version