ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση με καταδίκη για την επίθεση και τον τραυματισμό του Γιώργου Παπαχρήστου

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση με καταδίκη για την επίθεση και τον τραυματισμό του Γιώργου Παπαχρήστου

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου, εκφράζοντας την άποψη ότι οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων αποτελούν παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει πάντα να αντιτίθεται σε τέτοιου είδους επιθέσεις, ενώ δεν παρέλειψε να επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετωπίζει τις πρόσφατες επιθέσεις, αναφέροντας και την εκκωφαντική σιωπή της στην πρόσφατη επίθεση κατά του Κώστα Βαξεβάνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές.

Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων».

Exit mobile version