Γιοχάνεσμπουργκ: Φωτιά σε πολυώροφο κτίριο – Δεκάδες νεκροί

Γιοχάνεσμπουργκ: Φωτιά σε πολυώροφο κτίριο - Δεκάδες νεκροί

Συνολικά 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σε πενταώροφο κτίριο στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ, ανακοίνωσαν οι αρχές της μεγαλύτερης πόλης της Νότιας Αφρικής.

Άλλοι 43 άνθρωποι έχουν υποστεί ελαφρά τραύματα, όπως δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης του Γιοχάνεσμπουργκ, Ρόμπερτ Μουλάουτζι. Εκ των τραυματιών, ορισμένοι έχουν υποστεί εισπνοή καπνού και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για ιατρική περίθαλψη.

Η πυρκαγιά εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας από Τετάρτη προς Πέμπτη και έχει ήδη κατασβεστεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων ενδεχόμενων θυμάτων συνεχίζονται εντός του κτιρίου.

“Κινούμαστε όροφο με τον όροφο”, ανέφερε ο Μουλάουτζι, προσθέτοντας πως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Ως αυτή τη στιγμή, τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ενώ η αστυνομία έχει περιορίσει την πρόσβαση προς τον χώρο του συμβάντος.

Το κτίριο βρίσκεται σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της πρώην επιχειρηματικής συνοικίας του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου ορισμένοι κάτοικοι εκμισθώνουν τα διαμερίσματά τους παράτυπα, σύμφωνα με τον Μουλάουτζι.

Exit mobile version