Καναδάς: 5.000.000 μέλισσες ξέφυγαν από φορτηγό στο Τορόντο και προκάλεσαν χάος

Καναδάς: 5.000.000 μέλισσες ξέφυγαν από φορτηγό στο Τορόντο και προκάλεσαν χάος

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη στο Μπέρλινγκτον του Τορόντο, όταν σε ένα φορτηγό που μετέφερε μελίσσια λύθηκαν οι ιμάντες που τα κρατούσαν, με αποτέλεσμα να ελευθερωθούν περίπου 5.000.000 μέλισσες.

Σύμφωνα με τον Guardian, το περιστατικό αυτό συνέβη το πρωί της Τετάρτης (30/8) και ειδοποιήθηκε η περιφερειακή αστυνομία του Χάλτον. Η αστυνομία συνέστησε στους οδηγούς να κλείσουν τα παράθυρα των οχημάτων τους κατά τη διάρκεια της διέλευσης από την περιοχή και στους πεζούς να αποφεύγουν την περιοχή εξαιτίας του ενδεχόμενου κινδύνου.

“Ο λόγος για τον οποίο συνέβη αυτό δεν είναι ακόμα σαφής, αλλά κάποια στιγμή οι κυψέλες των μελισσών λύθηκαν από το φορτηγό και εκχύθηκαν στον δρόμο”, ανέφερε ο αστυφύλακας Ράιαν Άντερσον. Περιέγραψε τη σκηνή λέγοντας ότι τα κιβώτια με τις μέλισσες βρέθηκαν κυριολεκτικά στον δρόμο και τα σμήνη των μελισσών πετούσαν παντού γύρω.

Σε μία ώρα από την κλήση της αστυνομίας, πολλοί μελισσοκόμοι προσέγγισαν τις αρχές προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τρεις ώρες μετά το συμβάν, το μεγαλύτερο μέρος των μελισσών είχε συγκεντρωθεί με ασφάλεια, ενώ τα κιβώτια απομακρύνθηκαν από τον δρόμο.

Ο μελισσοκόμος Μάικλ Μπάρμπερ περιέγραψε τη σκηνή ως “ένα αρκετά τρελό σύννεφο μελισσών” και δήλωσε ότι στα 11 χρόνια που ασχολείται με τις μέλισσες, δεν είχε ξανασυναντήσει κάτι παρόμοιο. “Ήταν μια εντελώς διαφορετική κατάσταση”, εξήγησε. “Ελπίζω να μην το ξαναζήσω ποτέ”.

Οι μελισσοκόμοι υποθέτουν ότι οι μέλισσες πιθανότατα θα χρησιμοποιούνταν για την επικονίαση καλλιεργειών σε συνεργασία με τους γεωργούς.

Exit mobile version