Κατολίσθηση στην Ηλεία: Βουνό καταπλάκωσε σπίτι -Σε κίνδυνο όλο το χωριό

Κατολίσθηση στην Ηλεία: Βουνό καταπλάκωσε σπίτι σε κίνδυνο όλο το χωριό

Μια τραγική κατάσταση βιώνει ένας κάτοικος ενός χωριού στην περιοχή της Ηλείας, μετά από ένα τραγικό συμβάν που εκτυλίχθηκε εκεί. Η περιπέτεια του ξεκίνησε μια νύχτα του Ιανουαρίου, στο χωριό Χειμαδιό, όταν ένα βουνό αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε το σπίτι του.

Το ατύχημα άφησε μια ανεξίτηλη σφραγίδα στη ζωή του κ. Στέφανου, ο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία του με το MEGA. “Ήταν Ιανουάριος του 2023 όταν το βράδυ ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο. Εκείνη τη στιγμή, τα πάντα άλλαξαν. Το βουνό που βρισκόταν επάνω από το σπίτι μου κατολίσθησε και έπεσε πάνω του, μετατρέποντας τη ζωή μου σε μία ατελείωτη μάχη”, δήλωσε.

Αμέσως μετά το ατύχημα, ο κ. Στέφανος επικοινώνησε με τον Δήμο Πύργου, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση. Οι ειδικοί μηχανικοί που κλήθηκαν για να εκτιμήσουν την κατάσταση διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και συνέστησαν να γίνει αποκατάσταση. Έκτοτε, ο κ. Στέφανος επικοινώνησε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναμένοντας από τότε μία απάντηση.

Πάντως, όχι μόνο η κατοικία του κ. Στέφανου υπέστη ζημιές από την κατολίσθηση, αλλά και ολόκληρο το χωριό αντιμετωπίζει κινδύνους. Μια επιπλέον κατολίσθηση απειλεί τη δεξαμενή νερού του χωριού, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του κ. Στέφανου.

“Με αυτή την κατάσταση κατανοούμε τον σοβαρό κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε. Η ζωή ανθρώπων βρίσκεται σε κίνδυνο. Ας μην αδιαφορήσουν για τις ανθρώπινες ζωές που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ας σκεφτούν τους 500 κατοίκους που θα μείνουν χωρίς νερό”, επεσήμανε.

Ο κ. Στέφανος πλέον ζει με τα παιδιά του, καθώς το σπίτι του δεν είναι ασφαλές για κατοίκηση. Μέσω του MEGA, απηύθυνε έκκληση προς τα αρμόδια όργανα να αναλάβουν τη μελέτη και να επιταχύνουν τη διαδικασία για να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του με ασφάλεια.

Exit mobile version