Ο καιρός σήμερα: Με ζέστη ξεκινάει ο Σεπτέμβριος – Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο καιρός σήμερα: Με ζέστη ξεκινάει ο Σεπτέμβριος – Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο καιρός σήμερα αναμένεται γενικά αίθριος με σποραδικές νεφώσεις στα κεντρικά και νότια. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, είναι πιθανό να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, ενδεχομένως συνοδευόμενες από τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι- βορειοδυτικοί και θα έχουν μέτρια έως ασθενή ένταση, από 3 μέχρι 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο, τοπικά η ένταση των ανέμων μπορεί να φτάσει έως και 6 μποφόρ.

Για τη τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Στα δυτικά, βόρεια και νησιωτικά τμήματα της χώρας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 34 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι- βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός αναμένεται να είναι κατά γενικά αίθριος, με περιοδικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειοι- βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ, και κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να αλλάξουν κατεύθυνση προς νότιους άνεμους με παρόμοια ένταση. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version