Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας

Το πρωί της Πέμπτης (31/8), ο Υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, Μπεν Γουάλας, κατέθεσε την προαναγγελθείσα παραίτησή του προς τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, εκκινώντας έτσι τη διαδικασία της αντικατάστασής του.

Ο Γουάλας είχε προηγουμένως ανακοινώσει τον προθυμια του να αποχωρήσει από το αξίωμα, θέτοντας τέλος στην τετραετή του θητεία στο Υπουργείο Άμυνας.

Στην επιστολή που είχε αποστείλει τον προηγούμενο Ιούλιο προς τον Ρίσι Σούνακ για να γνωστοποιήσει την απόφασή του, ο Γουάλας είχε αναφέρει ότι το Υπουργείο Άμυνας είχε ήδη ξεκινήσει την ανανέωση της πορείας του για να αποκτήσει και πάλι παγκόσμια αναγνώριση με τη βοήθεια ανθρώπων υψηλού κύρους. Είχε επισημάνει ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει κερδίσει τον σεβασμό του παγκόσμιου κοινού για τις ένοπλες δυνάμεις της, ιδίως μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του, ο Γουάλας είχε επισημάνει ότι πρέπει να αποφευχθεί η επιστροφή στην περίοδο όπου η άμυνα θεωρούνταν δευτερεύουσα δαπάνη από την κυβέρνηση και ευκαιρία για εξεύρεση πόρων. Με αυτόν τον τρόπο, είχε δείξει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ο επόμενος διάδοχός του.

Σχετικά με την αντικατάστασή του, ο Μπεν Γουάλας, που είχε οριστεί το 2019 στο Υπουργείο Άμυνας από τον Μπόρις Τζόνσον, αντικαθίσταται από τον Γκραντ Σαπς, που ως τώρα κατείχε τη θέση του Υπουργού Ενέργειας στην κυβέρνηση Σούνακ.

Exit mobile version