Γιοχάνεσμπουργκ: 74 νεκροί σε πυρκαγιά – Ζούσαν σε εγκαταλελειμμένο κτήριο σε άθλιες συνθήκες

Γιοχάνεσμπουργκ: 74 νεκροί σε πυρκαγιά - Ζούσαν σε εγκαταλελειμμένο κτήριο σε άθλιες συνθήκες

Στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ, στη Νότια Αφρική, μια πολύνεκρη πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα κτήριο που φιλοξενούσε φτωχούς μετανάστες και αιτούντες άσυλο και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 74 ανθρώπων. Οι επιζώντες μάρτυρες ανέφεραν ότι για να σωθούν από τις φλόγες, αναγκάστηκαν να πηδήξουν από τα παράθυρα, αναδεικνύοντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε ανεπαρκείς κατοικίες που φιλοξενούν τους ευάλωτους πληθυσμούς της πόλης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται σταδιακά. Πολλοί τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης. Οι διασώστες εργάζονται επί ώρες για να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια του κτηρίου.

Το κτήριο είναι ένα από τα πολλά παράνομα “κατειλημμένα” κτίρια της πόλης. Οι κάτοικοί του, μεταξύ των οποίων και φτωχοί μετανάστες από το Μαλάουι, την Τανζανία και τη Ζιμπάμπουε, ζούσαν σε δυσμενείς συνθήκες. Αν και το κτήριο ανήκει στην πόλη, η διαχείριση και η συντήρησή του ανήκουν σε ένα συνδικάτο, που απαιτούσε ενοίκιο από τους κατοίκους για κάθε δωμάτιο περίπου 1.000 R1 (42 λίρες Αγγλίας) το μήνα.

Exit mobile version