ΗΠΑ: Γνωστή youtuber συνελήφθη επειδή έδενε και άφηνε νηστικά τα παιδιά της

ΗΠΑ: Γνωστή youtuber συνελήφθη επειδή έδενε και άφηνε νηστικά τα παιδιά της

Την Τετάρτη (30/8), οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της Ruby Franke, γνωστής ως youtuber του καναλιού “8 Passengers”, μετά από το περιστατικό όπου ένα αδυνατισμένο παιδί διέφυγε από το παράθυρο ενός σπιτιού και ζήτησε βοήθεια από ένα γείτονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Page Six, το παιδί φαίνεται να δραπέτευσε από το παράθυρο του σπιτιού της Jodi Hildebrandt, συνεργάτιδας της Franke, στην περιοχή Ivins της Γιούτα. Αφού ζήτησε φαγητό και νερό από έναν γείτονα, εκείνος αντιλήφθηκε τα σημάδια μονωτικής ταινίας στους αστραγάλους και τους καρπούς του παιδιού και ειδοποίησε την αστυνομία.

Η κατάσταση του ανηλίκου ήταν ανησυχητική, εμφανώς αδυνατισμένος και υποσιτισμένος, με ανοιχτές πληγές και μονωτική ταινία περιτριγυρισμένη γύρω από τα άκρα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Η αστυνομία που έσπευσε στο σημείο περιέγραψε τα τραύματα και τον βαθμό της παραμέλησης και υποσιτισμού του παιδιού ως επαρκώς σοβαρά, προκειμένου να μεταφερθεί άμεσα στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Το παιδί φέρει βαθιές εκδορές επειδή να ήταν δεμένο με σχοινί, όπως δήλωσαν οι αστυνομικοί.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε ακόμη ένα υποσιτισμένο παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αναφορές, η Franke, γνωστή για το κανάλι της οικογένειάς της στο YouTube, είχε καταγράψει ένα βίντεο στο σπίτι της Hildebrandt λίγες ημέρες πριν το περιστατικό, επιβεβαιώνοντας έτσι την επίγνωση της κακοποίησης, του υποσιτισμού και της παραμέλησης.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης την Hildebrandt, η οποία είχε θέση συνιδρύτριας στην εταιρεία ConneXions της Franke και επιπλέον εργαζόταν ως θεραπεύτρια.

Το δικαστήριο εξέδωσε εντολή κράτησης για τη Franke χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης με εγγύηση.

Και οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκου ως κακουργήματα. Τέσσερα από τα παιδιά της Franke παραμένουν υπό την επίβλεψη του Τμήματος Υπηρεσιών Παιδιού και Οικογένειας.

Exit mobile version