Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και μελτέμια – Πού μπορεί να βρέξει σήμερα

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και μελτέμια – Πού μπορεί να βρέξει σήμερα

Ο καιρός παραμένει καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα προγνωστικά στοιχεία να δείχνουν πως σήμερα, Σάββατο (02/09), θα παρατηρηθούν τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια σημεία. Οι άνεμοι, ειδικά στο Αιγαίο, θα είναι έντονοι με ταχύτητες που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στη Θεσσαλία και σε μερικές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού που εκδίδει η ΕΜΥ, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα παρουσιάσουν λίγες νεφώσεις που ενδέχεται να ενταθούν προσωρινά με τοπικές βροχές ή όμβρους, αλλά η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με περιοδική νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, ειδικά στην ηπειρωτική χώρα, όπου ενδέχεται να παρουσιαστούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στις βόρειες ορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ταχύτητες 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο αναμένεται να φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ και ακόμα και 7 μποφόρ από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία, αναμένεται να αυξηθεί ελαφρά στα δυτικά, στην ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιωτικά τμήματα θα κυμανθεί από 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ: Ο καιρός στην Αττική θα παρουσιάζει γενικά αίθριο χαρακτήρα, με διάσπαρτες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ταχύτητες 4 με 5 μποφόρ, αυξάνοντας έντονα στα ανατολικά τμήματα της περιοχής έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν προσωρινά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα βροχών, κυρίως στις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ταχύτητες 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version