Εισαγγελική παρέμβαση για την «τρύπα» των 20 εκατ. ευρώ στον Βόλο

Ξαναγράψε σαν δημοσιογράφος το παρακάτω κείμενο με άλλα λόγια και χωρίς να προσθέτεις δικά σου σχόλια. Δεν πρέπει να αλλάξεις το νόημα ούτε να μικρύνεις το μέγεθος του κειμένου:

Η Εισαγγελία Βόλου εξέδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τα οφειλόμενα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) προς τη ΔΕΗ. Τα χρέη αυτά, σύμφωνα με τις καταγγελίες της δημοτικής αντιπολίτευσης της πόλης του Βόλου, προέκυψαν κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Αχιλλέα Μπέου τα τελευταία 9 χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι η ΔΕΥΑΜΒ φέρεται να είναι η μοναδική περίπτωση δημοτικής ύδρευσης με τόσο μεγάλο οφειλόμενο προς τη ΔΕΗ. Από τη μεριά της, η ΔΕΗ απειλεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη ΔΕΥΑΜΒ, εάν το οφειλόμενο δεν καταβληθεί εντός 30 ημερών.

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ από την εφημερίδα “Εφημερίδα των Συντακτών”, μέλη της αντιπολίτευσης του Δήμου Βόλου είχαν εκφράσει την ανάγκη για παρέμβαση από την πλευρά της εισαγγελίας. Ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, Νίκος Παπαπέτρου, προσήλθε προχθές στην εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, υποβάλλοντας στοιχεία για να συμπεριληφθούν στην υπόθεση. Βασιζόμενος σε σχετικές πληροφορίες, ο κ. Παπαπέτρου ανέφερε ότι ερευνώνται τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης των υποχρεώσεων με εμπλοκή κακουργηματικού στοιχείου λόγω του ύψους των χρεών.

Ο δήμαρχος του Βόλου, πρώην Αχιλλέας Μπέος, εξέφρασε “έκπληξη” για τη “διαρροή πληροφοριών προς συγκεκριμένα περιθωριακά ΜΜΕ” από την εισαγγελία (αναφέρεται ότι ανάμεσα στα ΜΜΕ που μετέδωσαν την είδηση είναι και η ΕΡΤ), υποστήριξε ότι δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από τη ΔΕΥΑΜΒ, προσδιόρισε το θέμα ως “οικονομική διαμάχη μεταξύ επιχειρήσεων” και αναφέρθηκε ακόμα και σε “πόλεμο λάσπης” κατά της διοίκησής του.

Exit mobile version