Καιρός: Αλλάζει σταδιακά από σήμερα το απόγευμα – Πού θα βρέξει, πότε θα έχουμε καταιγίδες

Καιρός: Αλλάζει σταδιακά από σήμερα το απόγευμα - Πού θα βρέξει, πότε θα έχουμε καταιγίδες

Σήμερα (03/09) αναμένεται αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Ταυτόχρονα, οι άνεμοι σε κάποια μέρη του Αιγαίου θα φτάνουν ένταση μέχρι 8 μποφόρ. Υψηλή έως πολύ υψηλή επικινδυνότητα για δασικές πυρκαγιές αναμένεται να εκδηλωθεί σε πολλές περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας.

Από το βράδυ, αναμένεται αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, καθώς από τη Δευτέρα (04/09) έως την Τετάρτη (06/09), αναμένονται έντονες βροχές και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο καιρός τις επόμενες ημέρες “θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο” με πιθανά πλημμυρικά επεισόδια.

Συμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), την Κυριακή (03/09) αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική χώρα. Αυτές οι νεφώσεις ενδέχεται να αυξηθούν προσωρινά στη βόρεια Κρήτη, όπου είναι πιθανό να προκύψουν ασθενείς τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά, εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν τοπικές νεφώσεις και μπορεί να υπάρξουν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά. Το βράδυ, οι νεφώσεις στις βόρειες περιοχές θα αυξηθούν, και αργά τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ταχύτητα 3 έως 5 μποφόρ στα δυτικά και αργότερα 6 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο. Στα ανατολικά, αναμένονται άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο, τοπικά 7 μποφόρ. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται να φθάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, τους 30 με 31 στις νησιωτικές περιοχές και τους 32 με 33 στη νότια Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο.

ΓΑια σήμερα, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 20123, ο καιρός στην Αττική αναμένεται να είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ, οι νεφώσεις αναμένεται να αραιώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ταχύτητα 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά της περιοχής θα φτάνουν έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμαίνεται από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κυρίως στα γύρω ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι σε αυτή την περιοχή. Οι άνεμοι αναμένεται να είναι μεταβλητοί με ταχύτητα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία, αναμένεται να κυμαίνεται από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version