Σπαρτιάτες: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Στίγκα

Σπαρτιάτες: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Στίγκα

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα από τον Άρειο Πάγο για τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα, πρόεδρο του κόμματος “Σπαρτιάτες”, σχετικά με τα τεκταινόμενα στο κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Στίγκας κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνης, την ερχόμενη Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, στις 10.00.

Ο πρόεδρος του κόμματος “Σπαρτιάτες”, το οποίο βρίσκεται υπό διάλυση, είχε καταθέσει καταγγελίες σχετικά με το γεγονός ότι ορισμένοι βουλευτές του κόμματος, τα οποία υποστηρίζονται από τον καταδικασθέντα με την Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, είναι υπό την επήρεια επηρεάζονται από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε.

Ο αρχηγός των “Σπαρτιατών” είχε σχολιάσει την απόφαση 11 βουλευτών του να απέχουν από την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την προηγούμενη Παρασκευή. Μιλώντας από το βήμα του Κοινοβουλίου, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Οι κύριοι που απουσιάζουν είναι καθοδηγούμενοι και προστατευόμενοι από ξένες δυνάμεις. Εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις. Με το θάρρος που αποκομίζω ως Έλληνας πολίτης, το λέω αυτό. Αυτές οι ξένες δυνάμεις παραπέμπουν σε εγχώρια εγκληματικά δίκτυα όπως η “Greek Mafia” ή ο “Δον Κορλεόνε”. Είναι αυτοί που καθορίζουν πώς και πότε θα ενεργήσουν. Αντιμετωπίζουμε σημαντικά ζητήματα όπως οι πυρκαγιές, τα ελληνοτουρκικά, θέματα ταυτότητας και πολλά άλλα, και ορισμένοι επιλέγουν να εκμεταλλευτούν αυτήν την κατάσταση για τα δικά τους συμφέροντα. Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω όπως πάντα. Είμαι ειλικρινής και βαθύς υποστηρικτής της δημοκρατίας”.

Σε απάντηση, οι έντεκα βουλευτές του κόμματος “Σπαρτιάτες” αντέδρασαν έντονα κατά του κ. Στίγκα, αναφέροντας ότι «όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος».

Exit mobile version