Βόλος: Αστυνομικός και φοιτητής επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε πρατήριο καυσίμων

Βόλος: Αστυνομικός και φοιτητής επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε πρατήριο καυσίμων

Ένα νέο περιστατικό απόπειρας εμπρησμού πρατηρίου υγρών καυσίμων, με την υπόνοια συμμετοχής ακόμα και ενός αστυνομικού, βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στο Βόλο.

Συγκεκριμένα, στη λεωφόρο Λαρίσης, εκτός ενός επιχειρηματικού καταστήματος, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Βόλου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ Βορείου Ελλάδας, προέβησαν στη σύλληψη δύο ανδρών, 22 και 32 ετών αντίστοιχα. Στο επιβατικό όχημά τους, μετά από έλεγχο, εντοπίστηκαν υλικά που σχετίζονται με εμπρησμό, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εντός του αυτοκινήτου, που οι δύο νεαροί είχαν νοικιάσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους από την Αθήνα στον Βόλο, ανακαλύφθηκαν διάφορα αντικείμενα, όπως κουκούλα προσώπου, φωτοβολίδες, μπιτόνια με βενζίνη, γκλομπ, πλαστό δελτίο ταυτότητας, πινακίδες κυκλοφορίας, σιδερολοστός και αναδιπλούμενο σουγιά.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε αυτόφωρο, με κατηγορίες όπως απόπειρα εμπρησμού με πρόθεση από κοινού και κίνδυνος για ξένα πράγματα, παράνομη κατοχή εμπρηστικών υλών, παράνομη κατοχή φωτοβολίδων, πλαστογραφία, οπλοκατοχή και οπλοφορία από κοινού. Ωστόσο, η δίκη τους αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα (4/9), καθώς απουσίαζε τόσο ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου όσο και οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τους ύποπτους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο νεαροί ανακαλύφθηκαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να περπατούν στη λεωφόρο Λαρίσης τις πρώτες πρωινές ώρες, έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου είχε εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας για την προστασία του καταστήματός του.

Το παραπάνω γεγονός δείχνει ομοιότητες με προηγούμενη περίπτωση που είχε συμβεί στις 28 Ιουνίου, όπου το ίδιο πρατήριο υγρών καυσίμων είχε γίνει ξανά στόχος εμπρησμού. Ένα βίντεο-ντοκουμέντο που είχε κυκλοφορήσει από την αστυνομία είχε καταγράψει τη στιγμή που ένας δράστης άναβε φωτιά στο χώρο.

Ο 32χρονος συλληφθείς αποδείχθηκε αστυνομικός που υπηρετούσε στην Αθήνα και ήδη τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Από την άλλη, ο 22χρονος είναι φοιτητής και κατά τη διάρκεια αναζήτησης στο σπίτι του στην Αθήνα, βρέθηκε και ένα περίστροφο.

Exit mobile version