Επιφυλακή για το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται: Ποιές περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες

Επιφυλακή για το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται: Ποιές περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό την καθοδήγηση του υπουργού Βασίλη Κικίλια, ενόψει του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε χθες , Κυριακή, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με το δελτίο, αναμένεται επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας, καθώς αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, συνοδευόμενες από χαλαζοπτώσεις και συχνές εκδηλώσεις κεραυνών. Παράλληλα, οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.

Ο προγνωστικός χάρτης δείχνει την προσεχή εβδομάδα, από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 έως την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, ως περίοδο κατά την οποία οι καιρικές συνθήκες θα υποστούν επιδείνωση. Οι προβλεπόμενες επιπτώσεις περιλαμβάνουν έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, συνοδευόμενες από χαλαζοπτώσεις και συχνές εκδηλώσεις κεραυνών. Τα ανεμολογικά δεδομένα επίσης προβλέπουν ενισχυμένους ανέμους, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί αισθητή μείωση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι περιοχές που αναμένεται να δεχτούν τις υψηλότερες βροχοπτώσεις είναι η Θεσσαλία, οι Σποράδες, καθώς και οι κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Στερεάς. Επιπλέον, η βόρεια Εύβοια και η Πελοπόννησος αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Exit mobile version