Ισραήλ: Νέες μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Ισραήλ: Νέες μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους το προηγούμενο Σάββατο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση του Ισραήλ, η οποία θεωρείται η πιο δεξιά στην ιστορία της χώρας. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ και σε διάφορες άλλες πόλεις.

Οι διοργανωτές της πορείας είχαν ανακοινώσει εκ των προτέρων ότι θα συνεργαζόντουσαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, μετά από συγκρούσεις που είχαν προκληθεί μεταξύ αντίπαλων ομάδων μεταναστών από την Ερυθραία και την αστυνομία. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, περίπου εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν και δεκάδες συνελήφθησαν.

Οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής συνεχίζονται από την αρχή της χρονιάς, μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση. Στο τέλος Ιουλίου, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου πέρασε ένα νόμο που περιορίζει τις αρμοδιότητες του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ως μέρος μιας αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης του συστήματος δικαιοσύνης.

Οι αντιπρόσωποι της αντικυβερνητικής κίνησης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι οι ενέργειές της απειλούν τη δημοκρατία στη χώρα.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει τις προσφυγές που έχουν υποβληθεί ενάντια στον προαναφερθέντα νόμο.

Exit mobile version